Kaj lahko EU stori za izboljšanje razmer v medijih?

Obvestilo

Kaj lahko EU stori za izboljšanje razmer v medijih?

Foto: b92.net

Oddelek za Medijske študije Fakultete za Humanistične študije, Univerze na Primorskem, organizira okroglo mizo, ki bo v

ponedeljek, 26. 5. 2014, ob 14. uri v atriju Fakultete za Humanistične študije Koper – Titov trg 5, 6000 Koper,

Društvo novinarjev Slovenije poziva državljane in državljanke k podpisu državljanske pobude za evropsko medijsko zakonodajo. Ob tej priložnosti študentje Medijskih študijev prirejamo okroglo mizo, na kateri bo beseda tekla o trenutnem stanju medijev in spremembah, do katerih bi lahko prišlo s spremembo zakona.

V pogovoru bodo sodelovali:

Matija Stepišnik, predsednik Društva novinarjev Slovenije in urednik na Večeru, Izak Košir, novinar ukinjenega Žurnala in Drago Mislej, kantavtor in novinar Mandrača.

Okroglo mizo bo vodila Eva Tancer, študentka 2. letnika Medijskih študijev.

Evropska strokovna javnost, vključno z novinarskimi organizacijami in Evropskim parlamentom, že od leta 1994 neuspešno poziva Komisijo, da naj učinkovito regulira medijski trg, omeji medijsko koncentracijo, poenoti ključne elemente nacionalnih medijskih zakonodaj in s tem zagotovi medijski pluralizem in zavaruje svobodo izražanja. Kdo sprejem ovira, kaj bi se dalo spremeniti in komu je v interesu, da se od leta 1994 ta zakon še ni sprejel?

Odgovore boste lahko slišali na okrogli mizi, seveda pa Vas pozivamo tudi k aktivnemu sodelovanju in vključevanju v diskusijo.

Dobimo se ob 14.00 v atriju Fakultete za Humanistične študije. Oddelek za Medijske študije, UP FHŠ

Podpiši POBUDO!