Medijska bera za zamudnike #video

Novice

Medijska bera za zamudnike #video

Uredništvo Naprej/ForwardFoto: Matej Povše

Tudi na letošnjem festivalu Naprej/Forward smo v Medijski beri predstavili domače medijske vsebine in projekte, ki so v preteklem letu izstopali iz povprečja. Ste jo zamudili? V spodnjem posnetku preverite, kaj so gostje povedali o štirih izstopajočih projektih.

24 ur Inšpektor in 24 ur Fokus

Oddaji 24 ur Fokus in 24 ur Inšpektor v osrednji informativni oddaji na POP TV odlikujejo poglobljeno, raziskovalno novinarstvo, verodostojnost in analitičnost. Ustvarjalci oddaj stremijo k produkcijski odličnosti in pravijo, da ni odgovora, ki ga ne bi dobili, in ne vprašanja, ki ga ne bi upali zastaviti.

Športni SOS

Športni SOS je portal o športu in statistiki. Domuje na MMC RTV Slovenija in prinaša zanimivosti iz športa, športne zgodovine in statistike. Za odličnost statističnega poročanja v medijih je portal avtorja Slavka Jeriča pred tremi leti dobil priznanje Statističnega društva Slovenije, lani pa pohvalo Društva novinarjev Slovenije.

Evropski mediji: 28 karikatur

Pred neformalnim vrhom Evropske unije v Bratislavi, prvim brez Velike Britanije, je vodilni danski časopis Politiken zagnal projekt, pri katerem je karikaturiste 28 časopisov iz 28 držav članic pozval, naj narišejo svoje videnje EU na največjem razpotju doslej, Iz Slovenije so k sodelovanju povabili časnik Večer in njihovega karikaturista Cirila Horjaka.

EkstraVisor

EkstraVisor je podatkovno-preiskovalna skupina Televizije Slovenija. Z njim je skupina mladih preiskovalcev pod vodstvom izkušene novinarke Lidije Hren pokazala, kaj je preiskovalno novinarstvo, ki ga je v slovenskem medijskem prostoru vse manj.