Ne popuščajmo. Donirajmo. #zaobSTAnek

Obvestilo

Ne popuščajmo. Donirajmo. #zaobSTAnek

Kampanja zbiranja sredstev v podporo Slovenski tiskovni agenciji (STA) Za obSTAnek je v polnem zagonu in teče svoj tretji oziroma predzadnji teden. Podatke o zbranih sredstvih zbirno objavljamo vsak ponedeljek, danes pa lahko rečemo, da smo blizu znesku 240.000 evrov, kar pomeni, da smo začeli pokrivati že drugo mesečno nadomestilo za opravljanje javne službe STA.

Kampanja je v drugi polovici, še zdaleč pa ni končana in se še razvija. Tudi prijateljev STA je vedno več. Ker bi k doniranju radi povabili tudi družbeno odgovorna podjetja in ker nekatera podjetja za odločitev za donacijo potrebujejo formalno prošnjo, smo na spletni strani zaobstanek.si objavili dopis v pdf formatu. Slovenska podjetja vabimo k podpori neodvisnega in kakovostnega novinarstva ter ohranitvi delovnih mest na STA.

Če želite širiti glas o kampanji, hkrati pa STA pomagati z nakupom majice, lahko to storite na povezavi sta.si/qvA5D7 ali poiščete informacijo na zaobstanek.si.

Zaposleni na STA kljub odsotnosti plačila države še naprej odgovorno opravljajo javno službo, STA pelje tudi vse druge pravne postopke za izterjavo plačila za opravljeno delo, vendar pa za to potrebuje čas. Kupimo ji ga še malo. Ne popuščajmo. Donirajmo. #zaobSTAnek

Ob vstopu v zadnji teden kampanje vabimo tudi na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 25. maja 2021, ob 12. uri v prostorih Društva novinarjev Slovenije na Vošnjakovi 8 v Ljubljani.