Novinarji Aktiva IP TV Slovenija s pismom generalnemu direktorju

Stališče

Novinarji Aktiva IP TV Slovenija s pismom generalnemu direktorju

Foto: Bojan Velikonja, Dnevnik

Spoštovani generalni direktor RTV Slovenija, spoštovani predsednik Programskega sveta, spoštovani programski svetniki,

v imenu uredništev Informativnega programa in članov Aktiva novinarjev IP vas IO Aktiva obvešča, da so številni zaskrbljeni zaradi nedavnih dogodkov ob razrešitvi direktorice TV Slovenija.

Vsi pričakujemo, da o tako pomembnih zadevah odloča tudi Programski svet, najmanj, kar pričakujemo pa je, da se sej Programskega sveta s tako pomembno vsebino, kjer je potreben najširši konsenz, udeležujejo vsaj predstavniki delavcev v Programskem svetu.

Skrbijo nas tudi neformalno napovedane spremembe programa in posledično ustroj javnega servisa. Predlog programske sheme za prihodnje leto, kasneje označen kot »delovno gradivo«, razumemo kot korenito in temeljito spremembo televizijskih vsebin in vloge javnega servisa RTV Slovenija.

Ustvarjalci programskih vsebin smo o predlogih obveščeni posredno, v obliki govoric ali objav v medijih. Argumentov in analiz, ki bi utemeljevali premikanje predvajanja oddaj, zmanjševanja njihovega števila, ukinjanja in nadomeščanja z drugimi vsebinami ne poznamo.

Na Programski svet se obračamo s pozivom, da dobro preuči morebitne programske spremembe in da se o tem posvetuje z uredništvi Informativnega programa.  K poglobljeni in argumentirani razpravi o spremembah pozivamo še pred potrjevanjem novega Programsko-poslovnega načrta.

Priložnost za pogovor o tej temi bo gotovo tudi bližnje srečanje z vami, gospod generalni direktor.

S spoštovanjem,

IO Aktiva novinarjev IP TV Slovenija