Novinarska (spletna) učilnica: uredniško delo v digitalnem okolju

Obvestilo

Novinarska (spletna) učilnica: uredniško delo v digitalnem okolju

Foto: Pod črto

V sodelovanju z Društvom študentov novinarstva FEJS in neprofitnim medijem Pod črto pripravljamo webinar za študente o uredniškem delu, daljših novinarskih projektih in delu v digitalnem okolju. Webinar bomo izvedli v četrtek, 14. maja, ob 17. uri.

Taja Topolovec, ustanoviteljica in direktorica Pod črto, bo predstavila, kako poteka uredniški proces v majhnem mediju, ki deluje v digitalnem okolju. Kako izbirajo teme? Koliko časa si vzamejo za pripravo prispevka? Koliko novinarjev dela na eni temi? Dotaknila se bo tudi vprašanja digitalne varnosti in študentom podala praktične nasvete za varen stik s sogovorniki in pisanje prispevka. Pojasnila bo, kako se kot neodvisni medij financirajo in kakšen vpliv bo koronakriza imela na financiranje (neodvisnih) medijev.

Webinar je namenjen predvsem študentom novinarstva na ljubljanski fakulteti za družbene vede, lahko pa se ga udeležijo tudi drugi študenti, ki jih zanima novinarstvo. Če želite, da vam omogočimo dostop do spletnega seminarja, izpolnite prijavni obrazec. Na e-naslov, ki ga boste navedli v prijavnici, vam bomo poslali sporočilo z navodili za udeležbo.

Webinar izvajamo v sklopu sofinanciranja vloge PODPRI: razvoj inovativnih modelov podporništva in komuniciranja za NVO, s katero bomo konzorcijski partnerji v času trajanja (1. 11. 2019–31. 1. 2022) naslovili problematiko nižanja demokratičnih standardov v Sloveniji in krčenja prostora za delovanje civilno družbenih organizacij na področju človekovih pravic, enakosti in svobode medijev z razvojem inovativnih modelov podporništva in komuniciranja za nevladne organizacije. Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.

mju135[1]

Osebni podatki

Dovoljujem obdelavo osebnih podatkov za namen prijave na izobraževalne dogodke v organizaciji Društva novinarjev Slovenije.

V društveni evidenci prijav na dogodke se obdelujejo naslednji osebni podatki udeležencev: ime in priimek, elektronski naslov, medij ali organizacija, telefonska številka. Namen je zagotavljanje udeležbe na dogodkih, vključno z obveščanjem o spremembah v programu.

Društvo novinarjev Slovenije se zavezuje, da bo v celoti varovalo posredovane osebne podatke in jih brez izrecne privolitve udeleženca ne bo posredovalo tretjim osebam. Če društvo za izvajanje dogodka prejme namenska sredstva od financerjev, lahko financerju za namene dokazovanja udeležbe posreduje del vaših osebnih podatkov.

Svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete s sporočilom na e-naslov pisarna@novinar.com.