Novinarska učilnica: SEO optimizacija za novinarje

Obvestilo

Novinarska učilnica: SEO optimizacija za novinarje

Foto: Pixabay, Tumisu

Novinarje in urednike pomurske regije vabimo na delavnico  SEO optimizacije.

petek, 2. junija 2023, ob 13. uri

Kratica SEO (Search Engine Optimization) je optimizacija besedila za spletne brskalnike. Gre za postopek, s katerim lahko dosežete visoke pozicije vaših vsebin v spletnih iskalnikih, kot so Google, Yahoo, Bing in drugi. Bolj kot so vsebine pripravljene na način, ki je “všeč” algoritmom spletnih iskalnikov, višja je pozicija iskalnega zadetka v iskalniku, več ljudi bo določeno vsebino prebralo in tudi obiskalo spletno stran medija. S poznavanjem SEO optimizacije  lahko poskrbite, da bo vaš odličen prispevek, v katerega ste vložili trud in čas, dejansko prišel do bralcev, poslušalcev, gledalcev. SEO optimizacija je veščina, pri prilagajanju besedil pa si lahko pomagamo z umetno inteligenco in drugimi digitalnimi orodji.

Delavnica bo praktična in razdeljena v tri tematske sklope:

– SEO naslovi, postavitev in struktura

– uporaba AI za SEO in izboljšanje strukture

– digitalna orodja, ki izboljšajo SEO vsebino

Vsak sklop bo trajal 45 minut. Za sodelovanje na delavnici je obvezen računalnik. Prosimo vas, da prenosne računalnike prinesete na delavnico.

SEO trikov nas bo učil Daniel Fazlić, odgovorni urednik za digital pri Bloomberg Adrii, ki nas je že navdušil na prejšnjem predavanju o najnovejših trendih v spletnem novinarstvu.

Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna. Število mest je omejeno. Prijavite se na spodnjem prijavnem obrazcu. Udeležencem iz bolj oddaljenih krajev lahko povrnemo potne stroške. Za več informacij nam pišite na pisarna@novinar.com.

Izobraževanje izvajamo v okviru projekta Sindikati za pravično okrevanje, ki ga vodita Evropska konfederacija sindikatov in Evropska zveza novinarjev. Financira ga Evropska komisija v sklopu sklada za okrevanje po epidemiji covida-19.

sl-financira-evropska-unija_pos