Podpora Radiu Študent

Stališče

Podpora Radiu Študent

Upravni odbor DNSFoto: Bojan Velikonja, Dnevnik

Društvo novinarjev Slovenije podpira Radio Študent v boju za sistemsko rešitev njegovega obstoja in financiranja. Radio Študent s svojo kakovostjo, samoniklostjo, neodvisnostjo in inovativnostjo ustvarja edinstven program, zato je njegov obstoj nedvomno v javnem interesu in ne sme biti odvisen od dobre volje njegovega ustanovitelja.

Skozi način financiranja in funkcioniranja kot skupnostna, uredniško neodvisna in nekomercialna radijska postaja, ki v tem trenutku tudi prva izvaja model skupnostnega financiranja, ohranja vrednote, ki jih slovenska družba v tem trenutku najbolj potrebuje. Radio Študent odpira prostor za veliko marginalnih, a za družbo pomembnih tem, ki jih drugje ne moremo zaslediti.

Menimo, da bi ministrstvo za kulturo za raznolikost in pluralnost medijskega prostora, za kar si prizadeva z medijskih skladom, lahko naredilo še več, če bi del sredstev, namenjenih za projekte komercialnih radijskih postaj, namenilo za obstoj Radia Študent.

Društvo novinarjev Slovenije ustanovitelja, pristojna ministrstva, kot tudi vse druge pristojne institucije poziva, da naredijo vse, kar je potrebno za ohranitev in razvoj Radia Študent.

V Ljubljani, 24. oktobra 2013.