Čas ni zaveznik STA, transakcijski račun za donacije še vedno odprt

Obvestilo

Čas ni zaveznik STA, transakcijski račun za donacije še vedno odprt

Veliko nas sprašujete, ali še lahko donirate za Slovensko tiskovno agencijo (STA). Zato ob izrednem, alarmantnem STAnju na STA, ki jo vlada skuša uničiti, pojasnjujemo in se obračamo na vas s priprošnjo.

SMS donacijske kampanje #zaobSTAnek ne bomo več poganjali. Imamo pa pri Društvu novinarjev Slovenije (DNS) še vedno odprt transakcijski račun prav posebej za donacije v podporo zaposlenim na STA.

Prepričani smo, da mora in bo morala vlada izpolniti svoje dolžnosti prej ali slej, a hkrati medtem čas ni zaveznik STA. Kolegi na STA so vse bolj izčrpani, na robu zmogljivosti,  skupaj s svojimi družinami v primežu negotovosti.

Če ocenjujete, da bi lahko pripomogli prebroditi vmesni čas še s kakim prispevkom v podporo obSTAnku STA, bo vsaka vaša donacija dragocena, tudi z nakazilom enega ali pet evrov, kot so bili zneski ob SMS nakazilih.

Šteje in pomeni vsakršna podpora, potrebujejo jo. Mi, slovenski medijski prostor in javnost, pa nedvomno potrebujemo STA. Hvala vsem, ki cenite in podpirate neodvisno, profesionalno in odgovorno novinarstvo.

zaobstanek-upnqr
Prejemnik: Društvo novinarjev Slovenije, Vošnjakova ulica 8, Ljubljana
IBAN: SI56 6100 0002 5727 075
BIC/SWIFT: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Donacija za obSTAnek
Referenca: SI99