Serija delavnic: Kako poročati o otrocih?

Obvestilo

Serija delavnic: Kako poročati o otrocih?

Društvo novinarjev Slovenije, Središče ZIPOM – Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov, ki deluje pod okriljem ZPMS in Varuh človekovih pravic Republike Slovenije novinarje smo v  sredo, 11. marca 2015, izvedli delavnico za novinarje POP TV, Kanala A in 24ur.com na temo poročanja o otrocih.

20150311_203520[1]

Ranka Ivelja, predsednica Novinarskega častnega razsodišča je predstavila Smernice za poročanje o otrocih in stališča in odločitve NČR; Neža Miklič, vodja Oddelka za mladoletniško kriminaliteto pri GPU izkušnje s komunikacijo s travmatiziranim otrokom; Anton Toni Klančnik, višji kriminalistični inšpektor je  govoril o deviantnosti objav v medijih in odločitvah sodišč v zvezi z njimi; Tone Dolčič, namestnik Varuhinje človekovih pravic o stališču in izkušnjah varuha o medijskem poročanju o otrocih; Marijan Čonč, državni nadzornik pri Informacijskem pooblaščencu pa o zasebnih podatkih. Razpravi s strokovnjaki je sledila analiza konkretnih novinarskih prispevkov.

20150311_203501[1]

V okviru projekta Mediji  o otrokovih pravicah, ki ga financirata Ministrstvo za javno upravo in ESS, bomo partnerji 24. marca, ob 11.30 delavnico v prostorih Večera izvedli še za novinarje štajerske regije, v aprilu delavnico za študente novinarstva na FDV in predvidoma novinarje Planet TV. Delavnice so del pilotne izvedbe izobraževanj za novinarje v okviru novega centra kakovostnih medijskih vsebin, katerega stalen zagon pripravlja društvo v jeseni.