Aktiv novinarjev Radia Slovenija podpira sodelavca na TV Slovenija

Stališče

Aktiv novinarjev Radia Slovenija podpira sodelavca na TV Slovenija

Foto: Bor Slana, STA

Aktiv novinarjev Radia Slovenija izreka podporo sodelavcema Saši Krajncu in Vesni Pfeiffer. Direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija ju je v dopisu, ki ga je poslal odgovorni urednici Informativnega programa Jadranki Rebernik, obtožil, da sta brez strokovnih podlag zagrešila »hudo programsko kršitev« odgovorni urednici je zato predlagal, »da z obema delavcema opravi pogovor in jima določi naloge, ki jih bosta lahko profesionalno opravljala.«

V Aktivu novinarjev Radia Slovenija se strinjamo z Društvom novinarjev Slovenije, ki ugotavlja, da je direktor televizije s tem dopisom novinarju in urednici posredno grozil s premestitvijo. Gre za nedopusten pritisk in ustrahovanje novinarjev in urednikov, ki niso pripravljeni slediti neprofesionalnim in škodljivim navodilom nadrejenih, ampak še vedno pokončno opravljajo svoje delo, ki je v prvi vrsti namenjeno javnosti.

RTV Slovenija je odgovorna javnosti, ki želi biti informirana, ki ji morajo poročati kakovostni in verodostojni novinarji in mediji. Te javnosti ne bomo in ne smemo pustiti na cedilu. Urednica Vesna Pfeiffer in voditelj Saša Krajnc svoje delo opravljata dobro in profesionalno, medtem ko javnost s svojimi dejanji vsak dan bolj na cedilu pušča vodstvo TV Slovenija.